Εμπόριο κρασιού Αθήνα    
                       
HOME ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
     
 

Εταιρεία

 
     
  Μία ιστορία από την Σαντορίνη, έτος 1934, ο παππούς Φανούρης Συρίγος ο βαρελάς, έφτιαχνε τα βαρέλια στις ταβέρνες του νησιού.

Το 1944, εγκατέλειψε το νησί και πήρε την οικογένεια του για ένα νέο ξεκίνημα στην Αθήνα, στην περιοχή Κοκκινιά. Εκεί άνοιξε το πρώτο του μαγαζί με βαρέλια. Οι φίλοι του και πελάτες, του πρότειναν να δοκιμάσει την τύχη του στο κρασί. Ο βαρελάς ο Σαντορινιός όπως τον ονόμαζαν οι γνωστοί, ίδρυσε Το Πατητήρι, το όνομα ενός μικρού οινοποιείου στην περιοχή, ο οποίος προμήθευε χύμα κρασί στις τότε ταβέρνες της Αθήνας.

Μία διαδρομή, γεμάτη από εμπειρίες και δυσκολίες, ο παππούς έμαθε την τέχνη του κρασιού και της κατασκευής βαρελιών και στον γιο του Νίκο ο οποίος ήταν σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Αργότερα, ο Νίκος, αποφάσισε να δώσει μία επαγγελματική πνοή στην τέχνη που του έμαθε καλά ο πατέρας του και να επεκτείνει το Πατητήρι.

Το 1980, παντρεύτηκε την Μαρία και έκανε 3 παιδιά τον Φανούρη, τον Παναγιώτη και τον Βασίλη.

Με την υποστήριξη της συζύγου του, τόλμησε να φύγει για Σκωτία και να φέρει τα πρώτα βαρέλια από ουίσκυ στην Ελλάδα. Ο Νίκος κατάφερε να γίνει ο πρώτος μεγάλος αντιπρόσωπος ακριβών Σκωτζέζικων βαρελιών στην χώρα μας. Χύμα ποιοτικό κρασί σε ακριβό βαρέλι.

Νέοι πελάτες, περισσότερες γνώσεις στην ιστορία του σταφυλιού και του βαρελιού, τον οδήγησαν να μεταφέρει το μικρό οινοποιείο στο Κορωπί το 1984. Οι εγκαταστάσεις πλέον δεν είναι μικρές αλλά μεγάλες. Οινοποιεία Ν.Συρίγου, το όνομα της επιχείρησης.

Το 1987, ο Φανούρης Συρίγος ο βαρελάς απεβίωσε.

Λίγο μετά, ο Νίκος ίδρυσε έξι εμπορικά μαγαζιά πώλησης βαρελιών, κρασιού και μούστου. Με έδρα το Κορωπί όπου τοποθετούνταν και οι αποθήκες της οινοποιίας, δύο καταστήματα στην Ηλιούπολη, Αγ. Παρασκευή, Κηφισός, και κέντρο Αθήνας.

Πώληση κρασιού λιανική, χονδρική και παροχή βαρελιών σε όλη την Ελλάδα.

Το 1990, παρέμειναν τα δύο καταστήματα της Ηλιούπολης και μετά από 5 έτη αποφάσισε να συνεχίσει με την έδρα Κορωπί .

Η οικογενειακή παράδοση της διδασκαλίας του κρασιού πέρασε και στον γιο του Φανούρη Συρίγο.

Ο Φανούρης Συρίγος γεννήθηκε το 1981. Ο Νίκος φρόντιζε να τον έχει πάντα δίπλα του σε όλα του τα βήματα για να του μάθει όλη την τέχνη και την παράδοση, αυτή που γεννήθηκε στην Σαντορίνη από τον παππού του, και που φέρει και το όνομα του.

Το 1999, όμως, ο Νίκος αρρώστησε και απεβίωσε 2 έτη μετά, το 2001, σε ηλικία 55 ετών.

Ο Φανούρης ήθελε να συνεχίσει και να προεκτείνει και άλλο την οινοποιεία Συρίγου.

Νέα μηχανήματα, νέες ποικιλίες σταφυλιού από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, νέες τεχνογνωσίες, υποστήριξη από επιστήμονες χημικούς, τον βοήθησαν να συνεχίσει την παραγωγή κρασιού στο Κορωπί.

Ο Φανούρης συνεχίζει να δημιουργεί παράγοντας χύμα κρασί σε μορφή ασκού (5 lt , 10 lt , 20 lt ), να κατασκευάζει βαρέλια και να προμηθεύει σε καλά εστιατόρια, ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων και σε κανάλια καταστημάτων τροφίμων με μία ταμειακή μηχανή και ταυτόχρονα και λιανική.
 
     
 
 
 
 
 
     
 
 
 
 
Προσφορές κρασιού Συρίγος
  Επωφελειθείτε από
τις προσφορές μας